Ξεκίνησε η ανακατασκευή της πλατείας Κύπρου

13-01-2016 Ενημέρωση
Ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο «Ανακατασκευή Πλατείας Κύπρου», το οποίο αφορά στην ανάπλαση της πλατείας, συνολικής έκτασης 1,2 στρεμμάτων, που αποτελεί πόλο έλξης κατοίκων όλων των ηλικιών για ξεκούραση και αναψυχή.
Η ανάπλαση της πλατείας Κύπρου εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης και λειτουργικότητας δημόσιων χώρων στην πόλη μας. Στόχος του Δήμου μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος ιδιαίτερης αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας στην πόλη μας.
Η μελέτη, η οποία προβλέπει τη συνολική επαναδιαμόρφωση του χώρου της πλατείας Κύπρου, στοχεύει αφενός μεν στην αποκατάσταση των φθορών, των ελλείψεων σε πράσινο, σε υποδομές, σε αστικό εξοπλισμό, και αφετέρου δε στην υλοποίηση μιας σειράς από ήπιες παρεμβάσεις που συνολικά θα αναδείξουν τα επιμέρους στοιχεία της πλατείας, διατηρώντας τη γενικότερη χάραξη.
 Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η ανακατασκευή του παιδότοπου, σύμφωνα με σύγχρονα πρότυπα και η εξασφάλιση ασφαλούς και ανεμπόδιστης διέλευσης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Ειδικότερα, για τους άξονες περιπάτου στην πλατεία έχουν επιλεγεί φυσικά υλικά με ανάγλυφη υφή που είναι φιλικά και άνετα για τον πεζό. Η παιδική χαρά αναμορφώνεται και διαστρώνεται με στρογγυλό ποταμίσιο βότσαλο το οποίο είναι αντικραδασμικό και ασφαλές για τα παιδιά. Όλα τα παλαιά παιχνίδια θα αντικατασταθούν με καινούργια, ξύλινα, σύγχρονων προδιαγραφών, τα οποία εξυπηρετούν το παιχνίδι νηπίων και μεγαλύτερων παιδιών. Περιμετρικά της παιδικής χαράς θα τοποθετηθούν καθιστικά και στην επάνω πλευρά της μία κρήνη, ώστε να μην είναι απαραίτητη η απομάκρυνση των παιδιών από το χώρο, όταν χρειαστούν νερό. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν ράμπες για τη διευκόλυνση των πεζών, επιστρωμένες με τις ειδικές πλάκες για ΑμΕΑ. Επίσης θα διατηρηθούν ως έχουν όλα τα δέντρα της πλατείας, ενώ θα φυτευτούν και νέα δέντρα. Συγκεκριμένα, οι ζώνες πρασίνου θα εμπλουτιστούν με διάφορα είδη θάμνων και εποχικών φυτών, ενώ οι υφιστάμενοι χώροι φύτευσης θα φυτευτούν με δέντρα κατάλληλα για «πλούσια» σκιά και θα εγκατασταθεί δίκτυο αυτομάτου ποτίσματος. Τέλος, όσον αφορά στο φωτισμό του χώρου θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα, έτσι ώστε να φωτιστεί ο χώρος της πλατείας και οι γύρω δρόμοι. 
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος τονίζει ότι η ανακατασκευή της πλατείας Κύπρου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο πλέον υλοποιείται ώστε εντός του έτους να μπορούν να απολαύσουν μια αναβαθμισμένη και «πράσινη» πλατεία στη γειτονιά τους. «Η ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων στην πόλη μας ήταν και είναι προτεραιότητα, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων», επισημαίνει ο Δήμαρχος.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr