Ξεκίνησε το 4ο Camp του Δήμου Γαλατσίου με μεγάλη συμμετοχή παιδιών

22-06-2011 Ενημέρωση

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Γαλατσίου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ διοργανώνουν το “Active Kids” Summer Camp με τη συμμετοχή χιλίων διακοσίων παιδιών (1.200), σε δύο περιόδους: 20 Ιουνίου – 02 Ιουλίου & 04 Ιουλίου – 16 Ιουλίου 2011.

          Σκοπός του θερινού Camp, το οποίο αφορά τα παιδιά του Δήμου Γαλατσίου ηλικίας 7-12 ετών, είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις βασικές αρχές υγιεινής διατροφής και φυσικής δραστηριότητας.  

          Στο πλαίσιο του “Active Kids” Summer Camp πραγματοποιούνται καθημερινές αθλητικές δραστηριότητες και επιπλέον διατροφική φροντίδα παρέμβαση στα παιδιά από Επιστημονική Ομάδα του Διατροφολόγου Δημήτρη Γρηγοράκη ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, σε ένα πλήρες πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει 4 φάσεις.

               Φάση Α Σχεδιασμός Μενού Camp: Το Μενού του Camp είναι επιστημονικά σχεδιασμένο και περιλαμβάνει την πραγματοποίηση Πρωινού, Ενδιάμεσου και Μεσημεριανού εντός των χώρων του Camp. Φάση Β – Ενημέρωση: Ενημερωτικές διαδραστικές εκδηλώσεις με αντικείμενο τη διατροφή και χορήγηση εκπαιδευτικού υλικού: ‘Βελτιώνω τη διατροφή μου’. Φάση ΄Γ – Αξιολόγηση: Μέτρηση ύψους, Ζύγισμα όλων των παιδιών και κατάταξή τους με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος καθώς και τους πίνακες ανάπτυξης (growth charts), Μέτρηση Σωματικού Λίπους με ειδικό λιπομετρητή και κατάταξή με βάση τους αντίστοιχους πίνακες, Συμπλήρωση Ημερολογίου Καταγραφής

Γευμάτων και αξιολόγηση αποτελεσμάτων. Φάση Δ΄ – Παρέμβαση: Διατροφικές συστάσεις για ομαλή ανάπτυξη & επίτευξη μέγιστου επιδόσεων, Εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες όπου κρίνεται απαραίτητο, Προσωπικά – εξατομικευμένα διαιτολόγια στα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, Αποστολή ταχυδρομικά στο σπίτι των αποτελεσμάτων αξιολόγησης της σωματικής κατάστασης με εξειδικευμένες διατροφικές οδηγίες.

           Αξίζει να αναφερθεί ότι πολύτιμοι αρωγοί στο “Active Kids” Summer Camp του Δήμου Γαλατσίου και της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, αποτελούν: ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του ACTIVE KIDS είναι η σοκολάτα ΙΟΝ.

Εταιρείες που συμμετέχουν ως ΧΟΡΗΓΟΙ: η εταιρεία NESTLE με τα παιδικά δημητριακά Honey Cheerios, η εταιρεία UNILEVER με την ΑΙΜ και το ΒΙΤΑΜ, η εταιρεία PEPSICO – HBH με τους παιδικούς χυμούς HBH GO. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: η εταιρεία ΦΑΓΕ με τα παιδικό γιαούρτι JUNIOR. ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: τα περιοδικά: ΠΑΙΔΙ & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, FORMA «Λόγω… διατροφής», η ICHS και οι Ιστότοποι: logodiatrofis.gr και care24.gr. ΑΙΓΙΔΑ: Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία


Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr