Για πρώτη φορά στο Δήμο μας έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την παιδεία

09-03-2011 Ενημέρωση
Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου 2011 το Δημοτικό Συμβούλιου της πόλης μας συνεδρίασε αποκλειστικά για θέματα Παιδείας.
Η συζήτηση  διεξήχθη με αφορμή τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν στο χώρο της Παιδείας εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και  κινήθηκε σε δύο άξονες, ο πρώτος αφορούσε τις συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων της περιοχής και ο δεύτερος την υποχρηματοδότηση της Παιδείας.
Υπεύθυνη για την οργάνωση της συνεδρίασης ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος της Δ.Ε.Π κα. Σοφία Λεπίδα Ντάγλα. Με κάλεσμα της, το παρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε σύσσωμη η Εκπαιδευτική Κοινότητα με εκπροσώπους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και φορέων της ομοσπονδίας γονέων οι οποίοι μάλιστα πήραν και το λόγο και ενημέρωσαν τους υπευθύνους του Δήμου για τα καθημερινά προβλήματα στη λειτουργία των Σχολικών κτιρίων.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυριάκος Τσίρος στην ομιλία του, στάθηκε απέναντι σε κάθε σενάριο που προβλέπει συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και μειωμένη χρηματοδότηση στην παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεσμεύτηκε δε ότι θα κάνει κάθε ενέργεια για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο σχέδιο συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων και ειδικότερα στα όσα αναφέρονται στις εισηγήσεις των Δ/νσεων της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων που έχουν την έδρα τους στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Γαλατσίου. Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να υπερασπιστεί το λειτουργικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του σχολείου της γειτονιάς, να διεκδικήσει αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να αγωνιστεί μαζί με τους φορείς της εκπαίδευσης για να διεκδικήσει ένα καλύτερο δημόσιο και δωρεάν σχολείο που θα παρέχει πραγματική μόρφωση στα παιδιά του Ελληνικού λαού.
Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και της Αντιδημάρχου Παιδείας κας. Σοφίας Λεπίδα- Ντάγλα η οποία με αίσθημα ευθύνης δίνει τη μάχη για την αποτροπή φαινομένων αποδόμησης και διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου.
 
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr