Υπογραφή σύμβασης 1.050.000 € για έργα στην Βεΐκου

29-01-2019 Ενημέρωση

Η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεΐκου εκατέρωθεν από οδό Λόφου Κόκκου έως Άλσος Βεΐκου» υπογράφηκε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 ανάμεσα στον Δήμαρχο Γαλατσίου Γεώργιο Μαρκόπουλο και τον ανάδοχο για την κατασκευή του έργου.

Σημειώνουμε ότι στις 30 Νοεμβρίου 2017 είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Γαλατσίου για το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 1.050.000€, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου 2019.

Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή εκατέρωθεν της Λεωφόρου Βεΐκου, από την οδό Λόφου Κόκκου έως το Άλσος Βεΐκου, θα αναβαθμιστεί σημαντικά και θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια ως χώρος περιπάτου και αναψυχής, προβλέποντας χρήση υλικών επίστρωσης, φιλικών προς το περιβάλλον.

Ειδικότερα, επιδιώκεται η βελτίωση της εικόνας της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η απόδοση των πεζοδρομίων στους πεζούς με αύξηση του πλάτους τους και τοποθέτηση εμποδίων στάθμευσης. Επίσης, στόχοι του έργου είναι ακόμη η ανάδειξη του υφιστάμενου πρασίνου με τη διατήρηση όλων των αξιόλογων μεγάλων δέντρων και εμπλουτισμό με νέες φυτεύσεις, η δημιουργία θέσεων ανάπαυσης, η αναβάθμιση ποιότητας του αστικού φωτισμού, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο σύνολο της περιοχής.

Το έργο αυτό είναι μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, της βελτίωσης της αστικής κινητικότητας, της λειτουργικής σύνδεσης του Άλσους Βεΐκου με το ΠΑΛΑΙ, της ανάδειξης του κοσμήματος της πόλης μας, της Ομορφοκκλησιάς και τέλος της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Τουρκοβουνίων, σημαντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ζωή μας στην πόλη.

αναπλαση Βεικου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr