Υπογραφή Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας για την ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού από τους Δημάρχους Αθηναίων & Γαλατσίου

29-03-2019 Ενημέρωση

Την Παρασκευή 28/3/2019 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων και εξουσιοδοτήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Αθηναίων και Γαλατσίου, οι δύο Δήμαρχοι Γ. Καμίνης και Γ. Μαρκόπουλος υπέγραψαν Σύμβαση Διαδημοτικής Συνεργασίας προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση του Λόφου του Παιδιού.

Ο Λόφος του Παιδιού είναι ένας δασικός λόφος πίσω ακριβώς από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανήκει διοικητικά και ιδιοκτησιακά και στους δύο Δήμους. Μετά από πολυετείς γραφειοκρατικές διαδικασίες, απαλλοτριώσεις και τεχνικά θέματα, οι δύο Δήμοι, με την συγκεκριμένη σύμβαση μπορούν να ξεκινήσουν, για πρώτη φορά, τη ριζική ανάπλαση του χώρου.

Από κοινού οι δύο Δήμοι θα καταθέσουν Διαχειριστική Μελέτη στη Δασική Υπηρεσία, προς έγκριση. Σημειώνουμε, ότι για το τμήμα που ανήκει στον Δήμο Γαλατσίου η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2016. Η συνολική διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται να περιλαμβάνει σημαντική αύξηση του δασικού πρασίνου, τη δημιουργία μονοπατιών, ενός σημείου θέασης, παιδικές χαρές, αναψυκτήριο, αθλητικές υποδομές, πάρκο σκύλων, εγκαταστάσεις προσκόπων, ενίσχυση του φωτισμού, πυροσβεστικές υποδομές κ.ά.

Και οι δύο Δήμαρχοι εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η ανάπλαση θα ξεκινήσει άμεσα προκειμένου η ευρύτερη πυκνοδομημένη περιοχή του Λόφου να απολαύσει έναν όμορφο πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού.

 

 

Λόφος του Παιδιού
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr