Εκδήλωση –Βιωματικό Σεμινάριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

14/11/2016 16:00 -19:00 Πνευματικό Κέντρο Διοργανωτής: Δήμος Γαλατσίου Χειμερινό Φεστιβάλ

Εκδήλωση – Βιωματικό Σεμινάριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού κ. Γ. Μόσχο, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 4μ.μ.- 7μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο Δημαρχείο Γαλατσίου.

Ο κ. Μόσχος έχει μακρά εμπειρία και δράση σε θέματα που αφορούν στα Δικαιώματα του Παιδιού και έχει αναλάβει τα καθήκοντα του Συνηγόρου του Παιδιού από τη δημιουργία του, το 2003. Συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Συνηγόρων του Παιδιού του οποίου διετέλεσε και Πρόεδρος.

Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει απευθύνει πρόσκληση στα 10 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ώστε να οριστεί από το καθένα μία μικρή ομάδα τριών ατόμων, αποτελούμενη από 2 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και 1 εκπαιδευτικό, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση – βιωματικό σεμινάριο και οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και το υλικό που θα τους δοθεί στο σχολείο τους. Λόγω του ότι το σεμινάριο πρόκειται να έχει βιωματικό χαρακτήρα, δημιουργικές δραστηριότητες και εργασία σε μικρότερες ομάδες, είναι απαραίτητο να μην υπάρχει ευρεία προσέλευση συμμετεχόντων.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ενός αρχικού πυρήνα σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, τις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και στη συνέχεια η διάχυση της γνώσης αυτής σε όλους τους μαθητές των σχολείων μας. Η εκδήλωση γίνεται σε ημερομηνία προγενέστερη της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ώστε οι επιμέρους ομάδες αν το επιθυμούν στη συνέχεια να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να ετοιμάσουν εκδηλώσεις, ομιλίες ή κάτι σχετικό στα σχολεία τους για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20/11.

Μαθητές ΣΤ’ τάξης ή εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ. της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας: 2102222011, 2132055376 (κα Σουλδάτου, Κοινωνική Λειτουργός).

        

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr