Ημερίδα για την ακράτεια διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου

06-03-2019 Ενημέρωση

O Δήμος Γαλατσίου (Τμήμα Υγείας και Υγιεινής – ΚΕΠ Υγείας) διοργάνωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Ακράτεια: πρόληψη-αποκατάσταση» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι», στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη ασθενειών και για θέματα υγείας.

Συγκεκριμένα η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με τον Μαιευτήρα Χειρ. Γυναικολόγο Δήμο Τσεσμελάκη και την Φυσικοθεραπεύτρια Ελένη Καρανάσιου (Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου”).

Ο Ιατρός, κ. Τσεσμελάκης, ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους προκαλείται η ακράτεια, τονίζοντας ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός γυναικών και είναι θέμα ταμπού, καθώς οι περισσότερες γυναίκες δεν το αναφέρουν στο γιατρό τους, εκτός αν ο ειδικός θέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις. Επίσης, επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ακράτειας στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με μη χειρουργική λύση, καθώς με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής (ένα χάπι την ημέρα) και με ειδικές ασκήσεις ο ασθενής μπορεί να γλιτώσει από τη χρόνια ταλαιπωρία. Επίσης, ενημέρωσε το κοινό ότι σε καμία περίπτωση ο τοκετός δεν δημιουργεί ακράτεια.

Η Φυσικοθεραπεύτρια, κα Καρανάσιου, ανέλυσε τις ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα για την πρόληψη της ακράτειας και για τη θεραπεία αυτής. Συγκεκριμένα, όπως είπε, με απλές ασκήσεις (Kegel) μπορεί να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία των μυών της ουροδόχου κύστης.

Στη συνέχεια οι ειδικοί απάντησαν στις εξειδικευμένες ερωτήσεις του κοινού που συμμετείχε στην ημερίδα.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, κα. Σπηλιοπούλου-Χρυσάγη Κωνσταντίνα, η οποία συμμετείχε στη συζήτηση, τονίζοντας και η ίδια την αναγκαιότητα της εκτέλεσης – εκμάθησης των ασκήσεων με την επίβλεψη φυσικοθεραπεύτριας / φυσικοθεραπευτή.

Η διατήρηση της υγείας μας είναι στο χέρι μας:

ακράτεια, Τμήμα Υγείας και Υγιεινής
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr