Ο Δήμος Γαλατσίου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (European Week of regions and cities)

09-10-2019 Ενημέρωση

Ο Δήμος Γαλατσίου μετέχει στη φετινή εκδήλωση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2019. Τον Δήμο εκπροσωπεί ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Γιάννης Σκληράκης ο οποίος στο πλαίσιο των εργασιών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γαλατσιώτη, Αθανάσιο Γκούμα Πρόεδρο της Regioeuropa και συζήτησαν εκτενώς  ευρωπαϊκές πρακτικές και προγράμματα για τους δήμους και ειδικότερα για τη δυνατότητα ένταξης σε αυτά του Δήμου μας.

Η εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (EU Regions Week)» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους με τη συμμετοχή 7000 συνέδρων, δημάρχων, περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη.

 

Βρυξέλλες, ευρωπαϊκά προγράμματα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr