Οδωνυμικά του Γαλατσίου

Ιανουάριος 2021

Mε ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε στην Ηλεκτρονική Πινακοθήκη – Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη μας, το σύνολο των οδωνυμικών της πόλης μας. Νέα ονόματα σε ανώνυμες οδούς και πλατείες, μαζί με όλα τα ονόματα των οδών και πλατειών του προηγούμενου αιώνα. Για όλες τις ονομασίες υπάρχουν ενημερωτικά στοιχεία, τα οποία θα εμπλουτίζονται και θα διορθώνονται, όπου και εάν χρειάζεται. Περιμένουμε και από εσένα, φίλη και φίλε επισκέπτη, να βοηθήσεις αν κάτι μας ξέφυγε. Μπορείς να καλέσεις ή να στείλεις ηλεκτρονικό μήνυμα στο Γραφείο Τύπου μας (2132055427, 2132055384 & grafeiotypougalatsi@galatsi.gr).

Το αρχείο των οδωνυμικών φυλάσσεται στο Τμήμα Δόμησης, Πολεοδομίας και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας. Ο μεγάλος όγκος των πληροφοριών προέρχεται από το τρίτομο έργο των Μάρως Βουγιούκα & Βασίλη Μεγαρίδη «Οδωνυμικά των προαστείων της Αθήνας», Έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Αθηναϊκή Βιβλιοθήκη, 2002.

Τα γραφικά δημιουργήθηκαν από την κ. Άννα Ζαχιώτη & την επιμέλεια των κειμένων είχε η κ. Άννα Κασιέρη.

Καλή περιήγηση στην έκθεση των οδών και των πλατειών της πόλης μας! Κάθε όνομα και μια ιστορία, πλεγμένη με τη μυθολογία και την ιστορία της πόλης μας αλλά και ζυμωμένη με το μεράκι των Γαλατσιωτών του προηγούμενου αιώνα.

 Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Ονοματοθεσίας & του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Δήμου Γαλατσίου, Μάνος Ελευθερίου

 

Σχετικές Σελίδες

Στοιχεία Επικοινωνίας
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους
Τ.Κ.: 11146, Γαλάτσι
Τηλ. Κέντρο: +(30) 213.2055300
Εmail: grafeiotypougalatsi@galatsi.gr